Italia anunță primele zboruri ''fără COVID'' între Europa și SUA

  • 26 Noiembrie 2020 19:26
Italia anunță primele zboruri ''fără COVID'' între Europa și SUA

Italia va lansa primele curse aeriene ''fără COVID'' între Europa și SUA pentru pasagerii care la îmbarcare prezintă un test negativ pentru coronavirus și mai fac unul după aterizare, eliminând astfel obligația carantinei la sosirea în Italia, relatează joi AFP, potrivit Agerpres.

Compania care gestionează aeroportul Roma-Fiumicino, Aeroporti di Roma (ADR), a anunțat încheierea unui acord între compania aeriană italiană Alitalia și cea americană Delta Air Lines pentru efectuarea unor zboruri speciale între unele orașe din SUA și Roma începând din decembrie.

Culoare aeriene similare vor fi de asemenea testate între Roma și orașele germane Munchen și Frankfurt.

Această inițiativă survine după lansarea în septembrie a unor zboruri interne ''fără COVID'' între orașele italiene Roma și Milano.

''Noile protocoale de călătorie, prevăzute cu titlu experimental pe zborurile din SUA către Fiumicino, vor fi propuse progresiv pasagerilor începând din decembrie (...). Etapa experimentală are în vedere evaluarea eficacității și funcționalității noului mod de călătorie, cu scopul de a-l face mai larg disponibil pentru sezonul de vară 2021'', menționează într-un comunicat Aeroporti di Roma.

Acordul prevede că pasagerii care călătoresc dinspre SUA către Italia, având ca punct de plecare aeroporturile Newark și JFK din New York și cel din Atlanta și ca punct de sosire aeroportul Fiumicino din Roma vor fi scutiți de obligația intrării în carantină în Italia, dacă la îmbarcare prezintă un test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore și acceptă să facă încă un test la sosirea pe aeroportul italian.

Aeroportul Fiumicino le propune deja pasagerilor sosiți efectuarea de teste antigen rapide, al căror rezultat este obținut în circa 30 de minute.

Companiile aeriene din statele UE fac presiuni asupra guvernelor pentru a găsi alternative la restricțiile de călătorie în timp ce Europa se află în al doilea val de COVID-19. Lufthansa și Alitalia au fost primele care au lansat folosirea testelor antigen rapide, însă la început numai pe unele zboruri interne.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău