Italia a intrat într-un lockdown strict de trei zile pe perioada Paștelui Catolic

  • 03 Aprilie 2021 12:17
Italia a intrat într-un lockdown strict de trei zile pe perioada Paștelui Catolic

Italia a intrat într-un lockdown strict de trei zile pentru a încerca să prevină o creștere a cazurilor Covid-19 ca urmare a sărbătorii Paștelui catolic, relatează BBC, potrivit News.ro.

Toate regiunile se află acum în "zona roșie" - cel mai înalt nivel de restricții - întrucât țara se luptă cu un al treilea val al pandemiei, cu aproximativ 20.000 de cazuri noi pe zi.
 
Deplasările neesențiale sunt interzise, dar oamenilor li se permite să stea la masa de Paște în casele lor împreună cu cel mult doi invitați.
 
Bisericile sunt, de asemenea, deschise, dar credincioșilor li s-a cerut să participe la slujbele religioase care se desfășoară în apropierea caselor lor.
 
Pentru al doilea an consecutiv, Papa Francisc își va transmite mesajul de Paște din piața Sfântul Petru goală.
 
După sfârșitul acestui weekend de sărbătoare, diferite regiuni vor rămâne în restricțiile "zonei portocalii” sau "zonei roșii” până la sfârșitul lunii.
 
Guvernul italian a anunțat că 70.000 de ofițeri de poliție în plus vor ajuta la supravegherea la nivel național a respectării regulilor.
 
Restricțiile din Italia apar în timp ce țările din întreaga Europă încearcă să controleze o creștere a cazurilor de virus, luptând în același timp cu întârzierile de vaccinare.
 
În total, 110.328 de persoane au murit din cauza coronavirusului în Italia și au existat 3.629.000 de infecții confirmate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău