Italia a comemorat doi ani de la prăbușirea podului de la Genova

  • 14 August 2020 19:57
Italia a comemorat doi ani de la prăbușirea podului de la Genova

Italia a comemorat vineri doi de la prăbușirea podului de la Genova, care s-a soldat cu 43 de morți, prin discursuri și un moment de reculegere de un minut lângă noul pod construit la locul tragediei, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Rudele victimelor au stat în tăcere, în timp ce băteau clopotele bisericilor, la ora exactă a accidentului, 11.36 (09.36 GMT).

Un memorial cu 43 de copaci a fost inaugurat sub noul pod San Giorgio, care a fost dat în folosință pe 3 august.

"Nu vom putea uita niciodată", a declarat prim-ministrul Giuseppe Conte în cadrul unui discurs rostit la ceremonie.

El a subliniat importanța faptului de a-i trage la răspundere pe cei responsabili, referindu-se la investigația legală în desfășurare a parchetului din Genova asupra tragicului eveniment.

"Nu mai este acceptabil ca aceste procese să dureze decenii", a declarat Egle Possetti, din cadrul unui comitet al rudelor victimelor.

Rudele suferă dublu pentru că "așteaptă o dreptate care s-ar putea să nu mai vină niciodată", a adăugat ea.

Podul Morandi s-a prăbușit pe 14 august 2018, iar mașinile și camioanele au căzut de la mare înălțime. În același timp, sute de persoane care trăiau în zona de sub pod au avut locuințele distruse.

Procurorii investighează în prezent 70 de persoane, inclusiv angajați ai operatorului autostrăzii, principala suspiciune îndreptându-se spre lipsa lucrărilor de întreținere.

Primele rezultate ale anchetei sunt așteptate la începutul lui 2021, au declarat autoritățile juridice pentru cotidianul La Repubblica.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău