Italia a aprobat planul național de vaccinare împotriva COVID-19; campania va începe imediat după Crăciun

  • 17 Decembrie 2020 11:00
Italia a aprobat planul național de vaccinare împotriva COVID-19; campania va începe imediat după Crăciun

Autoritățile italiene au aprobat miercuri planul național de vaccinare în masă împotriva COVID-19, a anunțat comisarul extraordinar pentru urgența coronavirusului, Domenico Arcuri, după o reuniune între guvernul central și guvernatorii celor 20 de regiuni, scrie Agerpres

Vaccinarea va începe cu grupele de populație considerate cu cel mai ridicat risc la COVID-19, precum personalul medical și vârstnicii, iar ulterior va fi extinsă la populația generală, a informat biroul lui Arcuri, precizând că vaccinarea va fi gratuită și neobligatorie.

'Campania de vaccinare va începe cu primele 1.833.975 de doze de vaccin COVID-19 distribuite de Pfizer', a indicat aceeași sursă, citată de Xinhua.

Italia va primi vaccinurile prin sistemul centralizat de achiziție al Uniunii Europene, în baza autorizării Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Dacă totul se va desfășura conform previziunilor, primele doze le vor fi administrate cetățenilor în Italia imediat după Crăciun, a indicat Arcuri.

'În zilele următoare, prima sesiune de vaccinare în masă va implica ... lucrători în domeniul medical și de asistență socială, personalul spitalelor de stat și private, rezidenții și personalul centrelor de îngrijire', a adăugat el.

Reuniunea de miercuri a mai aprobat planul de distribuție a primelor 1,8 milioane de doze între regiuni, pe baza situației lor epidemiologice.

Al doilea lot de 2.507.700 de doze va sosi în Italia în următoarele săptămâni, potrivit biroului comisarului.

Italia a raportat miercuri 17.572 de cazuri noi de infectare și încă 680 de decese. Numărul total al infectărilor a ajuns la 1.888.144, iar cel al deceselor la 66.537, potrivit Ministerului Sănătății.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău