ITALIA: Cel puțin 10 morți în urma coliziunii a două trenuri (VIDEO)

  • 12 Iulie 2016 16:35
ITALIA: Cel puțin 10 morți în urma coliziunii a două trenuri (VIDEO)

Cel puțin 10 persoane și-au pierdut viața și alte zeci sunt rănite în urma impactului între două trenuri de pasageri.

Cel puțin zece morți și zeci de răniți, mulți dintre ei blocați între vagoane, s-au înregistrat într-o ciocnire frontală dintre două trenuri regionale a liniei feroviare Bari Nord, care a avut loc marți dimineață pe linia de cale ferată unică dintre localitățile Ruvo di Puglia și Corato, din provincia Bari, în sudul Italiei. Printre răniți se află și un copil de câțiva ani, transportat la spital la bordul unui elicopter.

Impactul violent a avut loc pe câmp. La fața locului au intervenit pompierii din Bari, Barletta și Corato, numeroase ambulanțe, caraninieri, poliția din Andria și agenții de la Poliția Feroviară din Puglia și Basilicata. „Nu ne vom opri până când nu se va face lumină”, a spus premierul Matteo Renzi, care a exprimat „condoleanțe” familiilor victimelor dezastrului.


„Sunt mulți morți”, confirmă comandantul pompierilor din Andria, Riccardo Zingaro. „A avut loc o ciocnire frontală pe peronul unic, câteva dintre vagoane sunt complet deformate și salvatorii extrag persoanele din vagoane”.

Împreună cu poliția judiciară de la Polfer au intervenit reprezentanți din cadrul Ministerului Infrastructurii și Transporturilor, care verifică trenurile implicate în tragedie. Este vorba despre două trenuri regionale care călătoresc, de obicei, cu multe persoane la bord. Momentan, forțele de ordine încearcă să salveze răniții și supraviețuitorii, după care vor stabili cauzele accidentului: cele două garnituri de tren s-ar fi ciocnit la o viteză mare.

Sursa: Rador, Radio Iași/FOTO tgcom24.mediaset.it, captură youtube.com

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău