Italia | Presupusă șefă a mafiei din Napoli, arestată pe aeroportul din Roma

  • 08 August 2021 19:42
Italia | Presupusă șefă a mafiei din Napoli, arestată pe aeroportul din Roma

Poliția italiană a arestat o femeie, despre care procurorii spun că ar fi șefa grupării mafiote Camorra din Napoli, relatează DPA și La Reppublica, potrivit Agerpres.

Femeia a fost arestată pe aeroportul Ciampino din Roma. Ea urma să plece în Spania pentru a-și vizita fiica, au informat duminică mass-media italiene.

Aceasta este suspectată de asociere cu mafia și extorcări. Ministrul de interne, Luciana Lamorgese, i-a felicitat pe polițiști pentru arestarea ei.

Femeia, cunoscută ca "a piccerella" în dialectul local ("cea mică" ) ar fi condus influentul clan Camorra din Napoli, unde mafia se concentrează pe traficul cu droguri.

Unul dintre frații săi trebuia să preia conducerea grupului din zonă în anii 1980, dar el a decedat în închisoare, spune scriitorul și jurnalistul Roberto Saviano, expert în mafia italiană, conform ziarului Corriere della Sera.

Femeia, astăzi în vârstă de 70 de ani, ar fi preluat rolul de cap al mafiei din Napoli împreună cu alți doi frați ai săi, susține Saviano, potrivit căruia cei trei erau cunoscuți pentru măsurile de precauție și cruzimea lor.

Potrivit presei italiene, Maria Licciardi este suspectată de mai multe infracțiuni, inclusiv crimă, extorcare și fraudă. Ea a fost deja condamnată. În 2009 a ieșit din închisoare după ispășirea unei sentințe de opt ani privare de libertate.

Sindicatul criminal Camorra este considerat mai brutal chiar decât grupările 'Ndrangheta din Calabria și Cosa Nostra, potrivit dpa. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău