ISW: Iarna nu va încetini contraofensiva Ucrainei. Se așteaptă la un avans major al Ucrainei odată ce forțele sale vor ajunge la Tokmak

  • 24 Septembrie 2023 16:30
ISW: Iarna nu va încetini contraofensiva Ucrainei. Se așteaptă la un avans major al Ucrainei odată ce forțele sale vor ajunge la Tokmak

Apropierea iernii nu va opri neapărat înaintarea trupelor ucrainene în contraofensiva lor, arată Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în evaluarea sa din 23 septembrie, anunță News.ro.

„Deși condițiile meteorologice de sezon pot încetini mișcările terestre și pot complica logistica, acestea nu vor opri definitiv operațiunile ucrainene de contraofensivă”, scrie ISW, potrivit G4Media.


Organizația americană își bazează concluziile pe un interviu acordat la 23 septembrie pentru CNN de generalul Oleksandr Tarnavski, care comandă trupele ucrainene în regiunile Zaporijie și Donețk. El a declarat că iarna nu va perturba prea mult contraofensiva, întrucât forțele ucrainene avansează pe jos și nu cu vehicule.

Generalul a reiterat că se așteaptă la un avans major al Ucrainei odată ce forțele sale vor ajunge la Tokmak (aproximativ 60 de km de Melitopol).

Potrivit ISW, condițiile meteorologice nu vor fi un factor decisiv în succesul contraofensivei. „Mai degrabă, punctul culminant al contraofensivei ucrainene va depinde de echilibrul dintre forțele rusești și ucrainene, precum și de ajutorul occidental acordat Ucrainei”, consideră ISW.

ISW mai arată că trupele ucrainene continuă să avanseze în vestul regiunii Zaporojie, luptele având loc la periferia satului Novoprokopivka, la 1,5 kilometri sud de Robotîne, sat care a fost recucerit de trupele ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău