ISW: Bătălia pentru Severodonețk reprezintă punctul culminant al întregii ofensive ruse din Ucraina

  • 29 Mai 2022 11:30
ISW: Bătălia pentru Severodonețk reprezintă punctul culminant al întregii ofensive ruse din Ucraina

Invazia Ucrainei de către Rusia, care a avut scopul de a controla și ocupa întreaga țară s-a transformat într-o ofensivă disperată și sângeroasă care urmărește capturarea unui singur oraș în est, concomitent cu apărarea cuceririlor limitate teritoriale în sud și est, se arată în cea mai recentă analiză a situației războiului din Ucraina de către Institutul pentru Studii ale Războiului (ISW).

„Când bătălia pentru Severodonețk se va încheia, indiferent de tabăra câștigătoare, ofensiva rusă va atinge punctul său culminant la nivel operațional și strategic, ceea ce va permite Ucrainei să treacă la contraofensive la nivel operațional, cu scopul de a împinge forțele ruse dincolo de graniță”, informează ISW, potrivit DIGI24.

Severodonețk a devenit un obiectiv important în această etapă a războiului deoarece este ultimul centru urban important în regiunea Lugansk pe care rușii încă nu îl controlează. Ocuparea sa ar permite Moscovei să declare că deține controlul întregului Lugansk, dar nu va oferi Rusiei vreun beneficiu militar sau economic.

Captuarea Severodonețk ar putea deschide rușilor o cale terestră de comunicare care să le permită să vină în sprijinul operațiunilor militare din vest, unde rușii au eșuat în securizarea altor căi de comunicare mai importante dinspre Izium, în parte pentru că au concentrat atât de multe forțe în Severodonețk.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău