Istoricul Octavian Țîcu va candida la Ungheni, din partea „ACUM”. Fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, așteaptă susținere pe circumscripția sa

  • 30 Decembrie 2018 14:33
Istoricul Octavian Țîcu va candida la Ungheni, din partea „ACUM”. Fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, așteaptă susținere pe circumscripția sa

Istoricul Octavian Țîcu a depus duminică actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă care va colecta semnături în susținerea sa campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, în circumscripția nr. 16, Ungheni. Octavian Țîcu este originar din satul Costuleni, Ungheni, și candidează din partea blocului ACUM.

Într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook, el face acest anunț alături de familia sa – mama, tata, soția și fiul său.

Octavian Țîcu este doctor în istorie, absolvent al Facultății de Istorie,  Universitatea „A.I. Cuza”, Iași, ministru al Tineretului și Sportului (2013), multiplu campion național și vicecampion european la box.

De asemenea, fostul primar general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a anunțat că se va înregistra pentru circumscripția nr. 32, pentru care, deocamdată, mai candidează și Svetlana Popa – PSRM, Nina Costiuc – PD,  Mihai Popsoi – ACUM. El a scris într-un mesaj pe Facebook, că în timp ce vor acumula semnături pe listele de subscripție, voluntarii PL vor verifica (inclusiv prin sondaje) în localitățile din cadrul circumscripției până în ultima zi de înregistrare la CEC, preferințele alegatorilor pentru candidați.

„În cazul în care, majoritatea covârșitoare va susține un candidat al opoziției pro-europene, atunci nu mă voi înregistra și voi susține acel candidat”, a anunțat Dorin Chirtoacă.

El a afirmat că în cazul în care se va confirma susținerea sa din ultimii 10 ani va depune dosarul.

Dorin Chirtoacă a menționat că pentru aceasta circumscripție nr. 32, a depus dosarul pe 21 decembrie, în cadrul "ACUM", pentru că din această circumscripție face parte și Colonița, localitatea de baștină a familiei, și tot acolo locuiește în prezent.

„Aceeași abordare o propun pentru reprezentanții partidelor în toate circumscripțiile. De exemplu, la Cimișlia merita sa fie susținut Gheorghe Răileanu, iar la Leova - Alexandru Bujorean etc. Astfel vor fi apreciate la modul real meritocrația și ponderea candidaților în circumscripții, iar în final vom avea un singur candidat pe circumscripție din partea unioniștilor și pro-europenilor”, a mai scris liderul PL.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău