Istoricul Cosmin Popa: „Ucrainenii sunt pe cont propriu în Kursk și nu se lasă intimidați de superioritatea cantitativă a rușilor”

  • 11 August 12:03
Istoricul Cosmin Popa: „Ucrainenii sunt pe cont propriu în Kursk și nu se lasă intimidați de superioritatea cantitativă a rușilor”

„Ucrainenii sunt pe cont propriu în Kursk și nu se lasă intimidați de superioritatea cantitativă a rușilor”, a spus istoricul Cosmin Popa într-un interviu pentru G4Media și Info Sud-Est.

Este o operațiune extrem de îndrăzneață, extrem de bine pusă la punct asupra căreia Ucraina păstrează încă o discreție aproape totală, și bine face”, mai spune Popa, potrivit sursei citate

Ucraina nu mai are nimic de pierdut și este motivul pentru care intră în forță, cu mult curaj, în Rusia. Dar cum reușește? O explicație este faptul că Ucraina cunoaște profund sistemul militar rusesc, care este în general o reproducere a celui sovietic.

Comandanții ucraineni au o bună proprietate a calităților și a capacităților planificatorilor militari ruși, a felului în care acționează comandanții ruși din teren și, de asemenea, dețin informații multe și precise cu privire la structura și funcționarea dispozitivului militar rusesc peste graniță”, mai spune Cosmin Popa.

Istoricul mai spune că Ucraina nu beneficiază în incursiunea sa de sprijinul occidental, dar și că nu și-ar pune speranțele în scăderea moralului rușilor pentru că soldații lor formează o armată în care disciplina este menținută preponderent prin coerciție și represiune.

Una peste alta, Ucraina, în acest moment, nu face o simplă operațiune de PR, menită să funizeze conținut pentru rețelele sociale, ci coordonează o operațiune de amploare, cu trei direcții de acțiune, de la care Kievul așteaptă efecte militare și politice. Unul dintre obiective: crearea unui cadru favorabil de negocieri cu Rusia.

Istoricul Cosmin Popa este considerat unul dintre cei mai buni specialiști români în istoria Rusiei, este vorbitor de limba rusă și a studiat la Moscova. Este cercetător la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” din București.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
28,85
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:3,09 m/s
Wed
22
Thu
21
Fri
23
Sat
23
Sun
21
Arhivă Radio Chișinău