Israelul va folosi localizarea prin GPS pentru a verifica respectarea carantinei

  • 26 Iulie 2021 18:58
Israelul va folosi localizarea prin GPS pentru a verifica respectarea carantinei

Israelul va folosi mesaje text și localizarea prin GPS pentru a verifica dacă persoanele care se întorc din țările cu o incidență deosebit de mare a cazurilor de COVID-19 respectă regulile de carantină, relatează luni dpa scrie AGERPRES.

Oamenii vor primi un mesaj text cu un link și vor trebui să-l acceseze pentru a împărtăși coordonatele GPS cu autoritățile în timpul carantinei de o săptămână, a explicat luni un purtător de cuvânt al ministrului securității publice Omer Bar-Lev. Cei care nu accesează linkul vor avea parte de controale de la poliție ca și înainte, a declarat purtătorul de cuvânt.

În plus, de acum înainte numai călătorii vor mai putea să intre în terminalul de plecări al Aeroportului Internațional Ben Gurion din apropiere de Tel Aviv. Însoțitorii vor trebui să rămână în exterior, a confirmat un purtător de cuvânt al autorității aeroportului.

De asemenea, așteptarea călătorilor nu mai este permisă în clădire.

De la mijlocul lunii iunie, numărul de infectări cu coronavirus din Israel a crescut masiv. Potrivit informațiilor oficiale, acest tren a fost probabil declanșat inițial de cei reveniți de peste hotare care au încălcat regulile de carantină.

Luni, Ministerul Sănătății a anunțat 1.398 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, iar numărul celor grav bolnavi a crescut la 108, dar nu s-au raportat decese asociate COVID-19. Cele mai multe dintre noile cazuri sunt legate de varianta Delta a coronavirusului, potrivit datelor oficiale.

Peste 57% dintre 9,3 milioane de locuitori ai țării sunt deja deplin vaccinați. Campania de vaccinare din Israel a fost una de foarte mare succes, în special la început, când a progresat rapid.

După o anumită stagnare, ea a început să-și ia din nou avânt din cauza creșterii numărului de cazuri, notează dpa. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău