Israelul suspendă un acord cu Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați

  • 04 Aprilie 2018 12:20
Israelul suspendă un acord cu Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați

Autoritățile încearcă să-i expulzeze pe cei care au ajuns ilegal în Israel venind din Africa, însă câțiva miniștri ai guvernului de la Ierusalim au calificat drept o eroare acordul cu Organizația Națiunilor Unite despre care Executivul nu fusese informat.

La câteva ore după ce a fost anunțat acordul cu Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați, în vederea relocării a 16.000 de solicitanți de azil aflați ilegal în Israel, alții urmând să primească rezidență temporară, premierul Benjamin Netanyahu a cedat presiunilor partenerilor din coaliție și a suspendat aplicarea acordului.

Ministrul educației, Naftali Bennett, rivalul lui Netanyahu la dreapta eșichierului politic, a declarat că acordarea unui statut legal pentru 16.000 de infiltrați este o capitulare care va face din Israel un model de paradis pentru ilegali.

Semnând acest acord cu Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați, se transmite un mesaj periculos lumii întregi: oricine s-ar infiltra ilegal va primi un premiu de rezidență legală în Israel sau în țări occidentale, a comentat Naftali Bennett.

Ministrul culturii, Miri Regev, a subliniat că solicitanții de azil au ajuns ilegal în Israel și se opune ca aceștia să rămână în țară.

Netanyahu a explicat pe rețelele de socializare că inițial Rwanda a acceptat să primească ca terță țară deportați.

În ultimele săptămâni, sub presiunea enormă exercitată de un ONG și elemente din Uniunea Europeană.

Rwanda a refuzat să mai absoarbă infiltrații din Israel.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău