Israelul și-a redeschis granițele pentru mici grupuri de turiști străini vaccinați

  • 23 Mai 2021 15:37
Israelul și-a redeschis granițele pentru mici grupuri de turiști străini vaccinați

Israelul și-a redeschis, duminică, granițele pentru turiștii străini, după scăderea numărului de cazuri de infecție cu COVID-19, însă autoritățile estimează că va fi nevoie de timp pentru ca vizitatorii să înceapă să sosească în număr mare și să relanseze industria turistică, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În paralel, companiile aeriene străine și-au reluat și ele zborurile spre Israel, zboruri suspendate după mai multe zile cu tiruri de rachete dinspre Fâșia Gaza. Acordul de încetare a focului a pus capăt luptelor cu militanții palestinieni, ceea ce a permis guvernului israelian să își respecte obiectivul de a demara, începând de duminică, planul vizând permiterea accesului unor mici grupuri de turiști străini vaccinați.

Însă înregistrările pentru planul Ministerului Turismului din Israel au început abia săptămâna trecută astfel încât, în prima fază, numărul vizitatorilor va fi unul limitat.

„Este puțin probabil ca primele grupuri să ajungă înainte de începutul lunii iunie”, a declarat un purtător de cuvânt de la Ministerului Turismului din Israel.

În 2019 numărul turiștilor străini în Israel a atins un record de 4,55 milioane de vizitatori, ceea ce a avut o contribuție de 23 miliarde shekeli (7,1 miliarde dolari) la economia israeliană, în principal via IMM-uri.

Conform unui program pilot care va continua până la data de 15 iunie, Israelul a permis vizitele a 20 de grupuri compuse din 5 până la 30 de turiști din țări precum SUA, Marea Britanie și Germania. Alte 20 de grupuri sunt în standby în cazul în care vreunul din primii 20 de touroperatori nu îndeplinește condițiile impuse de autoritățile din Israel.

Ministrul turismului Orit Farkash-Hacohen a spus că instituția pe care o conduce lucrează la un plan care va permite intrarea unui număr mai mare de turiști astfel încât „industria turistică să se relanseze iar sute de mii de oameni să revină la muncă”.

Autoritățile israeliene cred că limitarea turismului, în prima fază, la mici grupuri de vizitatori este cea mai bună modalitate pentru a monitoriza și controla răspândirea COVID-19, în special în cazul noilor tulpini. Planul include creșterea numărului de grupuri în luna iunie și permitea accesului turiștilor individuali începând din iulie.

Vizitatorii trebuie să arate un test PCR negativ înainte de a se îmbarca la bordul avioanelor și să se supună unor noi teste la sosirea lor în Israel, țară care a vaccinat aproximativ 55% din populația sa iar numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut semnificativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău