Israelul se apropie de a doua închidere generalizată din cauza pandemiei. Ar fi prima țară care impune de două ori măsuri dure

  • 12 Septembrie 2020 14:52
Israelul se apropie de a doua închidere generalizată din cauza pandemiei. Ar fi prima țară care impune de două ori măsuri dure

Consiliul științific care face propuneri pentru combaterea pandemiei de Covid-19 a cerut guvernului israelian să adopte, pentru a doua oară în acest an, măsuri severe de restricție a circulației și a unor activități economice, potrivit Haaretz, citat de g4media.ro.

Potrivit sursei citate, Guvernul condus de premierul Benjamin Netanyahu va lua o decizie în ședința de sâmbătă, pe fondul creșterii rapide a numărului de cazuri de infecție cu coronavirus.

Printre măsurile propuse a fi luate din 18 septembrie se numără: interdicția de deplasare la mai mult de 500 de metri de casă, închiderea școlilor și grădinițelor, închiderea tuturor afacerilor – cu excepția celor esențiale (energie, mâncare, utilități), interzicerea slujbelor religioase în interior, închiderea restaurantelor și a afacerilor din turism.

După două săptămâni de lockdown total, măsurile ar urma să fie relaxate treptat.

Israelul are 34.731 de cazuri active de Covid, iar 1.086 de cetățeni au murit, transmite publicația citată.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău