Israelul ridică nivelul de alertă în privința călătoriilor în 80 de țări din cauza războiului din Gaza

  • 04 Decembrie 2023 19:42
Israelul ridică nivelul de alertă în privința călătoriilor în 80 de țări din cauza războiului din Gaza

Nivelul de amenințare a fost ridicat pentru 80 de țări în ceea ce îi privește pe israelieni ca urmare a războiului din Gaza, potrivit unei noi liste publicate de Consiliul Național de Securitate, relatează The Jerusalem Post.

Există eforturi sporite din partea Iranului și a reprezentanților săi, cum ar fi Hamas, precum și a elementelor jihadului global, de a ataca obiective israeliene și evreiești din întreaga lume, a precizat Consiliul Național de Securitate, scrie G4Media.

„Acest lucru coincide cu o creștere continuă și semnificativă a incitării, a tentativelor de atacuri și a manifestărilor de antisemitism pe scară largă în multe țări”, se arată în document.

„Nu putem spune să nu mergeți, ceea ce putem spune este că israelienii ar trebui să cântărească unde merg”, a declarat un oficial al NSC.

Există un nivel fără precedent de violență potențială, fie din cauza tentativelor de terorism, fie din cauza antisemitismului în creștere, iar cei care călătoresc trebuie să țină cont de acest lucru, a declarat oficialul.

Multe țări occidentale au fost mutate de la categoria de nivel 1, care reprezintă „măsuri de precauție de bază”, la nivelul 2, care reprezintă „măsuri de precauție sporite”. Regatul Unit, Germania și Franța se aflau pe această listă, la fel ca Brazilia, Argentina, Australia și Rusia.

În alte cazuri, cum ar fi Africa de Sud, Eritreea, Uzbekistan, Kazahstan, Kârgâzstan și Turkmenistan, avertismentul a fost ridicat la nivelul 3, ceea ce înseamnă că israelienii ar trebui să ia în considerare aceste locații doar pentru călătorii esențiale.

NSC a recomandat amânarea călătoriilor în țările cu nivel de alertă ridicat, cum ar fi cele din Orientul Mijlociu sau Caucazul de Nord, țările din jurul Iranului și mai multe țări musulmane din Asia.

Israelienii ar trebui „să stea departe de demonstrații și proteste”, a spus acesta.

Călătorii ar trebui, de asemenea, să verifice evenimentele curente din locul de destinație pentru a vedea dacă există activități anti-israeliene sau antievreiești, chiar și în cazul țărilor considerate în mare parte sigure.

Odată ieșiți din țară, călătorii ar trebui „să evite expunerea simbolurilor israeliene și evreiești, precum și adunările mari ale oficialilor israelieni și evrei”.

Cei care călătoresc ar trebui, de asemenea, să păstreze la ei informațiile de contact ale ambasadei sau consulatului, precum și ale serviciilor de urgență, a precizat CNS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău