Israelul relaxează carantina, în pofida numărului mare de infecții cu SARS-CoV-2

  • 07 Februarie 2021 13:55
 Israelul relaxează carantina, în pofida numărului mare de infecții cu SARS-CoV-2

Israelul a relaxat duminică restricțiile prevăzute în cea de-a treia carantină generală, în pofida numărului mare de noi cazuri confirmate de coronavirus, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Printre altele a fost anulată restricția deplasărilor în afara unei raze de 1 kilometru de domiciliu, care în general nu a fost respectată pe perioada carantinei.

Au primit permisiunea să se redeschidă afacerile fără public. De asemenea a fost anulată interdicția vizitelor la rudele care nu locuiesc sub același acoperiș. S-au redeschis și rezervațiile naturale și casele de odihnă, dar nu numai pentru familiile care locuiesc sub același acoperiș.

În schimb magazinele, buticurile, centrele comerciale, piețele, precum și lăcașurile culturale nu își vor putea relua activitatea în această duminică.

Și aeroportul internațional, singurul din Israel, rămâne în mare parte închis.

Grădinițele vor fi închise cel puțin marți dimineață, precizează presa israeliană.

Cabinetul de miniștri urmează să se întâlnească în cursul zilei, în jurul orei 17:00, pentru a discuta despre modalitățile de redeschidere a sistemului de învățământ, în contextul în care varianta britanică a virusului provoacă temeri privind o nouă explozie de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 după câteva zile de la reluarea cursurilor față în față.

Referitor la redeschiderea grădinițelor și a unităților de învățământ există divergențe între premierul Benjamin Netanyahu, lider al partidului de dreapta Likud, și ministrul apărării Benny Gantz, din partea formațiunii Albastru & Alb.

La ședința guvernului de săptămâna trecută, premierul Netanyahu l-a acuzat pe Gantz că pune în pericol viața israelienilor prin solicitarea sa de a relaxa prematur restricțiile.

Ministrul a reacționat mânios, afirmând că "întreaga sa viață" a apărat viețile israelienilor, argumentând că societatea israeliană a obosit de atâta carantină, iar afacerile se prăbușesc din cauza restricțiilor în vigoare de prea mult timp.

Conform site-ului Our World in Data, Israelul înregistrează cel mai mare număr de noi infecții la 1 milion de cetățeni, chiar dacă a vaccinat mai mulți oameni decât orice altă țară din lume.

Vaccinarea nu a avut efecte imediate, așa cum se aștepta, probabil din cauza unei variante mai agresive de COVID-19, care a apărut în Marea Britanie, presupun experți locali.

Peste 5.000 de israelieni au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, notează dpa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău