Israelul, preocupat de varianta Delta în fața extinderii cazurilor și între vaccinați

  • 22 Iunie 2021 19:15
Israelul, preocupat de varianta Delta în fața extinderii cazurilor și între vaccinați

Israelul a depășit marți, pentru prima oară după mai multe luni, 100 cazuri de COVID-19, în plină creștere a contagierilor cu peste 90% a infecțiilor cu varianta Delta și cu 40% între cei deja vaccinați, relatează EFE.

Țara, cu o populație de peste 9 milioane de locuitori, revenise practic la normalitate iar de o săptămână a ridicat obligativitatea purtării măștii în interior, având o incidență epidemiologică minimă din aprilie.

Marți, Ministerul Sănătății a raportat 105 noi contagieri în ultimele 24 de ore, cu o creștere a incidenței cazurilor de la 0,1 % al 0,3 %.

În total, 397 de cazuri de COVID-19 sunt active, cu 51 de persoane spitalizate, dintre care 24 sunt în situație gravă, iar 18 sunt conectate la ventilatoare.

Cifrele, deși sunt scăzute, suscită îngrijorarea autorităților prin tendința în creștere, iar noul premier israelian, Naftali Benet, a aprobat săptămâna aceasta o întărire a controlului asupra carantinei pentru persoanele care se întorc din străinătate și nu s-au vaccinat, precum și a controalelor pe aeroportul internațional Ben Gurion.

De asemenea, Ministerul a recomandat "ferm" vaccinarea minorilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, după detectarea unor focare în două orașe ale țării, care au determinat închiderea centrelor școlare.

Peste 5,1 milioane de rezidenți din Israel au primit ambele doze de vaccin, de la începerea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în decembrie, iar contagierile au scăzut drastic, fapt ce a determinat relaxarea restricțiilor.

La jumătatea lunii aprilie, s-a renunțat la măștile în exterior, iar de la 15 iunie și în interior, cu unele excepții precum aeroporturi, centre de îngrijire a vârstnicilor.

Intrarea străinilor cu viză de turist, interzisă din martie 2020, a fost relaxată la sfârșitul lunii mai, de când se permite intrarea unor grupuri de turiști vaccinați.

De la 1 iulie, Israelul intenționează să permită accesul turiștilor vaccinați care vin în mod individual.

În fața creșterii infecțiilor cu varianta Delta, predominantă în Israel, Ministerul Sănătății are în vedere noi restricții, deși coordonatorul campaniei israeliene de combatere a pandemiei, Nachman Ash, a precizat că nu se vor lua "măsuri nenecesare ce pot afecta încrederea oamenilor".

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău