Israelul își redeschide granițele pentru turiștii individuali, după un lockdown de un an și jumătate

  • 01 Noiembrie 2021 14:19
Israelul își redeschide granițele pentru turiștii individuali, după un lockdown de un an și jumătate

Turiștii care călătoresc individual pot din nou să viziteze Israelul începând de luni, dar numai cu documente corespunzătoare privind COVID-19, această țară începând să își redeschidă granițele după un lockdown de un an și jumătate determinat de pandemia de coronavirus, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Însă turiștii individuali care vor să meargă în Israel trebuie să facă dovada că fie s-au recuperat după COVID-19, fie sunt vaccinați împotriva coronavirusului.

Vaccinurile aprobate sunt cele de la AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer/BioNTech, Sinopharm, Sinovac și cel produs de Institutul Serum din India. Însă trebuie să fi trecut cel puțin 14 zile de la schema completă de vaccinare pentru a putea călători în Israel.

Iar oricine vrea să părăsească Israelul trebuie să se asigure că cel mai recent vaccin administrat nu este mai vechi de 180 de zile. În astfel de cazuri, este nevoie de un booster înainte de călătorie.

Cei care au trecut prin boală și s-au vindecat pot intra în țară atât timp cât au primit cel puțin o doză dintr-un vaccin recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății. Ei trebuie să aibă de asemenea test negativ pentru cel puțin 11 zile înainte de sosire.

Schimbările sunt o actualizare a unor reguli deja în vigoare. Până acum, grupurile de turiști puteau deja să intre în țară, atât timp cât urmau reglementările sanitare.

Este o deschidere semnificativă a țării, care de la începutul pandemiei s-a izolat în mare măsură de alte state. În general, străinii au putut intra numai în condiții extraordinare.

Numărul cazurilor de infectare este în scădere în Israel de la începutul lunii septembrie. Duminică, Ministerul Sănătății a raportat 225 de noi cazuri. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău