Israelul anunță vaccinarea cu doza a patra: „Ne va ajuta să trecem peste valul Omicron care mătură lumea”

  • 22 Decembrie 2021 10:39
Israelul anunță vaccinarea cu doza a patra: „Ne va ajuta să trecem peste valul Omicron care mătură lumea”

Prim-ministrul Naftali Bennett a anunțat marți, după consultarea unui grup de experți, că toți israelienii cu vârsta peste 60 de ani și personalul medical vor avea dreptul la o a patra doză de vaccin anti-COVID-19.

„Cetățenii Israelului au fost primii din lume care au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19 și continuăm să fim în frunte cu cea de-a patra doză”, a spus premierul într-un comunicat de presă, potrivit AFP, citat de Agerpres. Naftali Bennett a făcut apel la cei care îndeplinesc aceste criterii „să meargă să se vaccineze”, scrie digi24.ro.

Această declarație a fost făcută după o ședință a cabinetului privind pandemia, pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la răspândirea variantei Omicron.

Decizia grupului de experți în pandemie de a aproba cea de-a patra doză este „o veste excelentă care ne va ajuta să trecem peste valul Omicron care mătură lumea”, potrivit premierului.

Și persoanelor cu imunitate scăzută li se poate administra a patra doză, pe lângă persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și personalul medical, la cel puțin patru luni de la a treia injecție, potrivit unui comunicat al ministerului israelian al sănătății.

Biroul premierului Bennett a adăugat că prim-ministrul a cerut ministerului sănătății și caselor de asigurări de sănătate, care se ocupă de vaccinări, să se pregătească pentru campania de injectare a celei de-a patra doze.

La finalul săptămânii trecute, premierul israelian a anunțat că țara a intrat în al cincilea val al pandemiei de coronavirus, provocat de răspândirea variantei Omicron.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,06 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău