Israelul anunță un plan ambițios de reducere a emisiilor de carbon

  • 25 Iulie 2021 19:11
Israelul anunță un plan ambițios de reducere a emisiilor de carbon

Guvernul israelian a anunțat un plan de reducere a emisiilor de carbon la orizontul lui 2050 și de tranziție spre o economie nepoluantă, plan ce va fi prezentat duminică la vot în Knesset (parlament), informează sâmbătă AFP.

Documentul prevede o reducere cu 85% a emisiilor de carbon ale Israelului până în 2050 în raport cu 2015, cu un obiectiv intermediar de reducere cu 27% în 2030.

'Este pentru prima dată când guvernul israelian fixează obiective naționale comune pentru reducerea emisiilor de carbon și anunță o strategie națională de orientare spre o economie nepoluantă, eficientă și competitivă', subliniază într-un comunicat comun premierul Naftali Bennett și mai mulți miniștri implicați.

Noul guvern, instalat luna trecută, numără printre miniștri mai multe personalități care au făcut din apărarea mediului una din prioritățile lor. Este cazul în special al ministrului transporturilor, Merav Michaeli (Partidul Muncii), și al ministrului pentru protecția mediului, Tamar Zandberg (Meretz, de stânga).

Semnatar al acordurilor de la Paris din 2015, Israelul se angajase până acum doar să mențină stabile emisiile sale de carbon până în 2030, un obiectiv considerat insuficient de ecologiști.

Israelul depășise termenul limită fixat pentru a-și prezenta noile ținte de reducere a emisiilor de carbon până în 2030, în cadrul acordului de la Paris.

Planul prevede, printre altele, o reducere cu 96% a emisiilor din sectorul transporturilor, cu 85% a celor din sectorul de electricitate și cu 92% a deșeurilor municipale.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău