Israelul a redeschis punctele de acces pentru persoane și mărfuri în Fâșia Gaza

  • 21 Octombrie 2018 10:54
Israelul a redeschis punctele de acces pentru persoane și mărfuri în Fâșia Gaza

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a ordonat duminică redeschiderea punctelor de acces din Fâșia Gaza pentru persoane și mărfuri, la patru zile după ce acestea au fost închise ca răspuns la un tir de rachetă palestinian, informează duminică AFP.

"Decizia vine ca urmare a atenuării evenimentelor violente din Gaza în timpul weekendului și eforturilor întreprinse de Hamas (partid islamist la putere în Gaza) pentru a-i înfrâna" pe manifestanți, informează ministerul într-un comunicat.

Miercuri, ministerul a ordonat închiderea pentru o durată neprecizată a celor două puncte de acces pe care le are cu Fâșia Gaza, pentru bunuri și persoane. Această decizie bloca și mai mult teritoriul, care nu mai dispune decât de un punct de trecere cu Egiptul.

O rachetă lansată din enclava palestiniană a cauzat pagube în orașul Beer-Sheva (sud), într-o perioadă în care tensiunile au reizbucnit. Însă Hamas a condamnat acest tir, afirmând că respinge "orice tentativă iresponsabilă" de a slăbi o mediere egipteană în vederea unui armistițiu de durată, precizează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău