Israelul a înregistrat un nou record de contaminări, cu o zi înainte de începerea anului școlar

  • 31 August 2021 12:52
Israelul a înregistrat un nou record de contaminări, cu o zi înainte de începerea anului școlar

Israelul a înregistrat marți un nou record de contaminări zilnice cu COVID-19 de la începutul pandemiei, cu aproape 11.000 de cazuri înregistrate cu o zi înainte de începerea noului an școlar, a anunțat marți Ministerul Sănătății israelian, informează AFP, citat de AGERPRES.

În timpul ultimelor săptămâni, numărul de cazuri de COVID-19 nu a încetat să crească în Israel, în special pe fondul răspândirii variantei Delta, mai contagioasă, la adulții nevaccinați, dar și la persoanele vaccinate în urmă cu mai mult de șase luni, ceea ce a determinat autoritățile să lanseze o campanie pentru administrarea unei noi doze de rapel.

Luni, autoritățile israeliene au anunțat mai mult de 9.000 de cazuri, număr care a ajuns la 10.947 marți (7,65% de teste pozitive), depășind astfel recordul precedent de 10.118 cazuri într-o zi, înregistrat pe 18 ianuarie, potrivit datelor Ministerului Sănătății, care constată totodată o ușoară scădere a numărului de cazuri grave.

În pofida acestui număr de cazuri record, guvernul israelian a decis să nu întârzie începerea noului an școlar pentru cei 2,4 milioane de elevi, prevăzută să aibă loc miercuri, 1 septembrie, însă premierul Naftali Bennett a anunțat că personalul din învățământ ce refuză vaccinarea va trebui să prezinte un test negativ de două ori pe săptămână.

Statul israelian este una dintre primele țări care a lansat, de la mijlocul lui decembrie, o amplă campanie de vaccinare în urma unui acord cu Pfizer, care i-a livrat rapid milioane de doze în schimbul punerii la dispoziție a datelor despre eficacitatea vaccinului asupra populației sale, ceea ce a permis scăderea numărul de cazuri, înainte ca varianta Delta să se răspândească.

Aproape 5,5 milioane de persoane au primit două doze de vaccin în Israel, circa 60% din populația totală, din care peste 80% dintre adulți, vaccinul nefiind autorizat pentru copiii mai mici de 12 ani.

Cu toate acestea, duminică guvernul israelian a scăzut la 12 ani vârsta minimă pentru administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva noului tip de coronavirus, pentru a lupta împotriva creșterii numărului de contaminări cauzată de varianta Delta.

În fața creșterii numărului de cazuri în Israel, Uniunea Europeană a decis luni să reimpună restricții pentru călătoriile neesențiale din această țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău