Israelul a început ”raiduri localizate” în Fâșia Gaza, primul indiciu al trecerii la atacuri terestre

  • 14 Octombrie 2023 09:35
Israelul a început ”raiduri localizate” în Fâșia Gaza, primul indiciu al trecerii la atacuri terestre

Israelul a început ”raiduri localizate” în Fâșia Gaza, primul indiciu al trecerii la atacuri terestre, transmite presa internațională în primele ore ale zilei de sâmbătă, între care și Sky News, BBC și Haaretz, citând IDF (armata israeliană).

Este pentru prima dată când armata israeliană a declarat că trupele terestre au operat în interiorul fâșiei asediate, intrând pe teritoriu pentru a lupta cu luptătorii Hamas și a distruge arme, precum și pentru a căuta dovezi despre prizonieri, transmite Sky News, scrie G4Media.

Potrivit Haaretz, forțele armate au intrat într-o enclavă în care se crede că până la 200 de persoane erau ținute ostatice de Hamas și au recuperat cadavrele mai multor persoane.

Acțiunea a venit ca răspuns la „infiltrarea unor obiecte aeriene neidentificate în Israel și la focul asupra unui UAV [vehicul aerian fără pilot] al IDF”, a declarat armata israeliană într-un comunicat sâmbătă dimineață, ora locală, adăugând că a interceptat atât obiectele aeriene, cât și focul, mai transmite CNN.

Autoritățile mai transmit că în urma operațiunii au fost recuperate mai multe cadavre ale ostaticilor israelieni, capturați de teroriștii Hamas în prima zi a invaziei, transmit aceleași surse.

Armata israeliană susține de asemenea și că a lovit o țintă Hezbollah din sudul Libanului, transmite CNN. Sâmbătă dimineață a expirat și ultimatumul de 24 de ore înaintat de Israel pentru evacuarea populației civile din nordul Fâșiei Gaza.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău