Israelul a efectuat cea mai mare incursiune terestră în Fâșia Gaza de la atacul terorist al Hamas

  • 26 Octombrie 2023 11:42
Israelul a efectuat cea mai mare incursiune terestră în Fâșia Gaza de la atacul terorist al Hamas

Forțele terestre israeliene au efectuat în cursul nopții de miercuri spre joi o incursiune „relativ mare” în Fâșia Gaza, în care au fost implicate inclusiv tancuri, relatează agenția de știri Reuters și Radio Armata Israelului, citate de Sky News.

Toți soldații au părăsit acum zona, scrie G4Media.

Radioul armatei israeliene a descris-o ca fiind cea mai mare incursiune din actualul război declanșat de atacul teroriștilor Hamas.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au precizat ulterior, într-o postare pe X alături de o înregistrare video, că au efectuat un „raid țintit” în timpul nopții în nordul Fâșiei Gaza, folosind tancuri.

 

Potrivit sursei citate, raidul a fost efectuat ca parte a „pregătirii pentru următoarele etape ale luptei” și „a lovit numeroase celule teroriste, infrastructuri și posturi de lansare a rachetelor antitanc”.

„Soldații au ieșit de atunci din zonă și s-au întors pe teritoriul israelian”, a adăugat IDF.

Anterior, premierul Benjamin Netanyahu a declarat, într-un discurs televizat, că forțele IDF se pregătesc în continuare pentru o invazie terestră, dar nu a dat niciun indiciu cu privire la momentul la care va avea loc invazia.

Săptămâna trecută, Israelul le-a cerut celor 1,1 milioane de locuitori din orașul Gaza și din alte zone din nordul țării să plece pentru propria lor siguranță.

Potrivit diverselor estimări, circa 350.000 de palestinieni s-ar afla în continuare în orașul Gaza.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău