Israelul a anunțat că nu va mai participă la Eurovision din cauza că Guvernul Netanyahu închide postul public de televiziune

  • 14 Mai 2017 19:31
Israelul a anunțat că nu va mai participă la Eurovision din cauza că Guvernul Netanyahu închide postul public de televiziune

Israelul a anunțat sâmbătă, în timpul finalei Eurovision Song Constest, că nu va mai participă la competiția muzicală, după ce guvernul lui Benjamin Netanyahu a anunțat că va închide postul public de televiziune, transmite News.ro.

După recitalurile din finală Eurovision 2017, reprezentantul televiziunii naționale a Israelului a anunțat că țara să nu va mai participă la concurs.

"De 44 de ani, Israelul participă la Eurovision și a câștigat de trei ori, dar seară această este ultima pentru noi. În curând, IBA va încheia pentru totdeauna transmiterea acestui concurs", a spus reprezentantul postului, Ofer Shalom, în momentul anunțării voturilor.

Vestea a venit după ce, săptămâna trecută guvernul lui Benjamin Netanyahu a anunțat că va închide postul public de televiziune.

IBA, care a fost înființată în urmă cu 49 de ani, va fi înlocuită cu un nou post de televiziune, Kan, începând de săptămâna viitoare, scrie Sunday Express. Kan nu va transmite știri, astfel că nu va putea adera la European Broadcasting Union, această fiind condiția participării la Eurovision.

Reprezentantul de anul acesta al Israelului a fost Imri Ziv, în vârstă de 25 de ani, care s-a clasat pe locul 23, cu 39 de puncte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
2,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
2
Fri
1
Sat
2
Arhivă Radio Chișinău