Israel | Ministrul apărării ordonă o ''întărire masivă'' a forțelor de securitate israeliene în orașele mixte

  • 13 Mai 2021 14:47
Israel | Ministrul apărării ordonă o ''întărire masivă'' a forțelor de securitate israeliene în orașele mixte

Ministrul apărării al Israelului, Benny Gantz, a ordonat joi o "întărire masivă" a forțelor de securitate în orașele mixte israeliene, unde conviețuiesc evrei și arabi, pentru a combate violențele din ultimele zile, informează AFP.

"Suntem într-o situație de urgență (...) și este acum necesar să întărim masiv forțele pe teren", a transmis Gantz într-un comunicat, anunțând rechemarea a zece companii de pază a frontierei care operează de obicei în Cisiordania ocupată.

Violențe au izbucnit în orașele iudeo-arabe din Israel de la declanșarea, luni, a ostilităților între Israel și mișcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâșia Gaza.

La Lod, oraș sărac de lângă Tel Aviv, tensiunea a sporit între tineri arabi și grupuri de evrei extremiști, cu ciocniri, mașini incendiate, lansări de pietre și de cocteiluri Molotov. Aceste violențe l-au determinat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să declare acolo "starea de urgență".

Orașele mixte din nordul Israelului, mai ales Acra (Akko), sunt și ele scena unor violențe.

"Violența din interiorul Israelului a atins niveluri inegalabile după mai multe decenii", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției israeliene Micky Rosenfeld într-un interviu pentru AFP, precizând că mai multe sute de persoane au fost arestate începând de luni.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău