Israel | Mii de israelieni au protestat împotriva premierului Netanyahu cu trei zile înaintea alegerilor

  • 21 Martie 2021 09:16
Israel | Mii de israelieni au protestat împotriva premierului Netanyahu cu trei zile înaintea alegerilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă, la Ierusalim, în fața reședinței prim-ministrului Benjamin Netanyahu, cerând demisia politicianului cu doar trei zile înaintea alegerilor, al patrulea scrutin în ultimii doi ani, informează Reuters, potrivit Agerpres.

  



Protestatarii au umplut străzile închise traficului de către polițiști, fluturând steaguri, lovind tobe și solicitând înlocuirea politicianului în vârstă de 71 de ani.

Numărul participanților a fost mai mare comparativ cu alte proteste anti-Netanyahu, presa israeliană estimând că la manifestație au participat aproximativ 20.000 de persoane.

 

 

Foto: (c) ABIR SULTAN/EPA


Deși este de așteptat ca Likud, partidul de dreapta al premierului contestat, să iasă învingător la alegerile din 23 martie, potrivit sondajelor de opinie nu se prefigurează un câștigător clar, care să aibă majoritatea în parlament și astfel să poată forma un guvern, situație similară cu ceea ce s-a întâmplat la cele trei alegeri anterioare.

Presiunile asupra premierului Netanyahu au crescut în perioada pre-electorală, acesta fiind judecat pentru corupție și acuzat de adversari pentru proasta gestionare a pandemiei de COVID-19.

Netanyahu speră că programul de vaccinare rapidă al guvernului său, care a permis redeschiderea unei mari părți a economiei Israelului după trei lockdown-uri, precum și seria de acorduri de normalizare a relațiilor cu țările arabe, să îi dea impulsul necesar pentru a obține majoritatea în parlament.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu se confruntă cu acuzații de luare de mită, fraudă și abuz de încredere, acuzații pe care le neagă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău