Israel a depășit pragul de o jumătate de milion de persoane vaccinate cu a patra doză

  • 14 Ianuarie 13:51
Israel a depășit pragul de o jumătate de milion de persoane vaccinate cu a patra doză

Israel a depășit pragul de o jumătate de milion de persoane vaccinate cu cea de-a patra doză a unor vaccinuri dezvoltate împotriva COVID-19, a informat vineri biroului de presă al prim-ministrului țării, Naftali Bennett, în contextul unei recrudescențe a numărului de infectări cu noul coronavirus, relatează EFE, citat de AGERPRES.

"Campania de vaccinare din Israel a obținut un nou succes", a declarat Naftali Benet, anunțând acest număr de persoane vaccinate cu a patra doză, toate de peste 60 de ani.

Premierul israelian le-a mulțumit, totodată, compatrioților lui care au ales să se vaccineze cu a patra doză pentru "menținerea tuturor în siguranță".

Acest număr impresionant de vaccinări a fost atins în mai puțin de două săptămâni, după ce autoritățile israeliene au aprobat pe 2 ianuarie cea de-a patra doză de vaccin pentru această grupă de vârstă.

Anunțul prim-ministrului israelian intervine după o săptămână de creștere constantă a numărului de contagieri, cu un vârf de 48.621 de cazuri raportate miercuri, la care s-au adăugat joi alte 40.430 de infectări, ridicând bilanțul total al cazurilor de COVID-19 la aproape 250.000 în această țară.

Și numărul pacienților spitalizați a crescut în Israel, deși într-un ritm mult mai lent, de la 151 înregistrați în urmă cu o săptămână la 306 vinerea aceasta.

În acest context, coordonatorului grupului însărcinat cu gestionarea pandemiei, Salman Zarka, a informat joi că autoritățile israeliene prevăd limitarea tratamentelor medicale la cele esențiale și, deși nu au fost adoptate deocamdată restricții mai severe, există totuși posibilitatea impunerii unui lockdown general pentru a limita presiunea asupra sistemului sanitar național. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:4,63 m/s
Sat
24
Sun
25
Mon
24
Tue
25
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău