Israel: 42 de persoane arestate după atacul de lângă o sinagogă din Ierusalimul de Est

  • 28 Ianuarie 12:18
Israel: 42 de persoane arestate după atacul de lângă o sinagogă din Ierusalimul de Est

Patruzeci și două de persoane au fost arestate în vederea interogării după atacul sângeros comis vineri în apropierea unei sinagogi în Ierusalimul de Est, a anunțat sâmbătă, 28 ianuarie, poliția israeliană, citată de Agerpres.

Un palestinian de 21 de ani a împușcat mortal vineri seara șapte persoane în apropierea unei sinagogi din Ierusalimul de Est în timpul slujbei de shabbat, atacatorul fiind ucis la capătul unei curse de urmărire.

"Poliția a arestat 42 de suspecți pentru a-i interoga, unii făcând parte din familia teroristului", a indicat poliția într-un comunicat.

Alți suspecți locuiesc în același cartier din Ierusalimul de Est, a adăugat poliția.

Într-un comunicat separat, poliția a indicat că forțele israeliene fuseseră plasate în "stare de alertă maximă".

Atacul armat a survenit la Neve Yaakov, cartier al coloniștilor israelieni în Ierusalimul de Est, parte a Orașului Sfânt anexat de Israel.

Șeful poliției, Kobi Shabtai, a evocat "unul dintre cele mai grave atacuri comise în Israel în ultimii ani".

După atacul de vineri seara, premierul israelian Benjamin Netanyahu promisese "măsuri imediate", fără alte precizări, și i-a invitat pe israelieni să nu-și facă dreptate ei înșiși, ci să lase aceasta în seama armatei și poliției.

Împușcăturile au survenit a doua zi după un raid al armatei israeliene la Jenin, în nordul Cisiordaniei, care i-a costat viața pe nouă palestinieni.

Armata israeliană a declarat sâmbătă că își va întări dispozitivul cu un batalion în Cisiordania după acest atac, conform Reuters.

Gruparea fundamentalistă Hezbollah a salutat sâmbătă, într-un comunicat, atacul în cursul căruia un trăgător palestinian a omorât șapte persoane și a rănit alte trei vineri în apropierea unei sinagogi din Ierusalim, potrivit agenției britanice de presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:5,14 m/s
Fri
6
Sat
11
Sun
11
Mon
6
Tue
1
Arhivă Radio Chișinău