Irina Vlah îi cere lui Dumitru Robu demiterea procurorului general al Găgăuziei

  • 09 August 2019 13:56
Irina Vlah îi cere lui Dumitru Robu demiterea procurorului general al Găgăuziei

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, îi cere procurorului general interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, demiterea procurorului din regiune, Vasile Stoinov. Un apel în acest sens Irina Vlah a făcut într-un live pe Facebook, transmite IPN.

Potrivit bașcanului, Vasile Stoinov a fost numit în funcție ilegal. În primul rand, procuror general în regiune putea fi numită doar o persoană care lucrează în Procuratura Găgăuziei, ceea ce nu e și cazul actualului procuror. „La momentul numirii în funcție acesta nu lucra în calitate de procuror”, susține bașcanul.

Bașcanul mai spune că procurorul general al Găgăuziei a fost numit în funcție de reprezentanții Partidului Democrat. „Acesta are comenzi concrete”, una dintre care fiind deschiderea unui dosar penal pe numele Irinei Vlah pentru a nu-i permite participarea în campania electorală la alegerile bașcanului din Găgăuzia.

„Insist să fie anulat ordinul de numire a lui Vasile Stoinov în funcția de procuror general al Găgăuziei. El trebuie să fie scos din această funcție, demis, lucru care trebuie să se întâmple în timpul apropiat. În locul lui trebuie numit unul dintre adjuncții Procuraturii Găgăuziei, așa cum prevede legislația”, a declarat Irina Vlah.

Irina Vlah a vorbit și despre inițiativa privind modificarea Legii cu privire la Procuratură, care prevede aprobarea candidaturii procurorului general al regiunii de către Adunarea Populară a Găgăuziei. Potrivit ei, prin această inițiativă se vrea ca legislația cu privire la Procuratură să fie acordată cu Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău