Irina Vlah, despre situația în regiunea găgăuză privind COVID-19

  • 15 Aprilie 2020 19:59
Irina Vlah, despre situația în regiunea găgăuză privind COVID-19

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a declarat, în cadrul unei întrevederi cu președintele Igor Dodon, că situația în regiune privind COVID-19 este sub control.

Ea a mai menționat că toate acțiunile întreprinse de administrația autonomiei sunt realizate în strictă conformitate cu deciziile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale. Potrivit bașcanului, până în prezent în regiune au fost confirmate 17 persoane infectate cu COVID-19, iar 621 se află sub supraveghere. Spitalul din Comrat, cu o capacitate de 75 de locuri, este amenajat pentru tratarea bolnavilor infectați cu virusul de tip nou.

„Cadrele medicale dispun de toate echipamentele de protecție necesare. Populația este informată cu privire la riscurile și consecințele legate de încălcarea restricțiilor impuse pe durata stării de urgență. Irina Vlah a dat asigurări că situația din regiune este ținută sub control”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Igor Dodon a menționat importanța respectării stricte, în special în perioada sărbătorilor pascale a restricțiilor impuse de autorități, pentru a depăși mai rapid criza cu care ne confruntăm. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău