Irina Vlah califică drept intimidare reținerea secretarului CO „Teleradio-Găgăuzia” și a unui funcționar electoral

  • 21 Decembrie 2016 15:37
Irina Vlah califică drept intimidare reținerea secretarului CO „Teleradio-Găgăuzia” și a unui funcționar electoral

Bașkanul regiunii autonome Găgăuzia, Irina Vlah, califică drept „act de intimidare” reținerea  secretarului Consiliului de Observatori al „Teleradio-Găgăuzia”, Anatoli Mavrodi, și a președintelui secției de votare din Comrat Nr. 1/2, Elena Todorova.

Irina Vlah își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu arestarea lui Mavrodi, pe care ea îl consideră „un activist civic”, se arată într-un comunicat de presă al administrației bașkanului, citat de INFOTAG.

„Reținerea persoanei publice cu demonstrație de forță și fără notificarea conducerii autonomiei și organelor de drept din regiune subminează încrederea locuitorilor Găgăuziei în supremația legii în Republica Moldova. Astfel de acțiuni, în mod evident, urmăresc scopul de a intimida locuitorii din autonomie și de a influența procesele politice legate de aprobarea de către instanțele de judecată a rezultatelor alegerilor în Adunarea Populară a Găgăuziei”, se afirmă în comunicat.

Irina Vlah s-a adresat președintelui ales Igor Dodon, președintelui Parlamentului, Andrian Candu, premierului Pavel Filip, ambasadelor străine și organizațiilor internaționale acreditate în Republica Moldova, cărora le-a solicitat să garanți ai legalității acțiunilor întreprinse împotriva lui Mavrodi.

De asemenea, ea a mai solicitat o întrevedere cu ambasadorii țărilor membre ale Uniunii Europene.

După o întrevedere pe care avut-o cu Irina Vlah, Igor Dodon a scris pe pagina de Facebook că "nu trebuie admisă destabilizarea situației". „Organele de drept trebuie să acționeze strict în cadru legal. Am solicitat deja informații suplimentare și vom întreprinde măsurile necesare pentru a clarifica situația”, a menționat el.

Amintim că președintele secției de votare din Comrat Nr. 1/2, Elena Todorova, și secretarul Consiliului de Observatori al „Teleradio-Găgăuzia”, Anatoli Mavrodi, au fost reținuți ieri, pe 20 decembrie, la Comrat, sub acuzația de corupere a alegătorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău