Secretarul CO al televiziunii publice din Găgăuzia, reținut sub acuzație de mituire a alegătorilor

  • 20 Decembrie 2016 18:02
Secretarul CO al televiziunii publice din Găgăuzia, reținut sub acuzație de mituire a alegătorilor

Secretarul Consiliului de Observatori al Companiei „Teleradio-Găgăuzia” și, în același timp, președinte al clubului de fotbal „Gaguzia-Oguzsport” din Comrat, Anatoli Mavrodi a fost reținut sub acuzația de mituire a alegătorilor din regiunea autonomă Găgăuzia.

Anatoli Mavrodi a fost reținut în jurul orei 14.50, de ofițerii Centrului Național Anticorupție, pe un termen de 72 de ore, și plasat în izolatorul de la Cahul, relatează portalul Gagauzinfo.MD

Sursa citată menționează că alegerile în Adunarea Populară din Găgăuzia au fost câștigate în circumscripția nr.1 din Comrat de președintele în exercițiu al legislativului regional, Dmitri Constantinov, care a acumulat cu mult mai multe voturi decât adversarul său, Vitali Dragoi. După aceasta, însă, procurorii au pornit, la cererea lui Dragoi, mai multe cauze penale pentru mituirea alegătorilor și falsificarea acelegerilor.

Curtea de Apel Comrat a dispus renumărarea voturilor, dar rezultatele au coincis cu cele inițiale, prezentat de Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia.

Anatoli Mavrodi este unul din activiștii care au declarat într-o conferință de presă la Comrat că, prin intermediul lui Vitalie Dragoi, Partidul Democrat ar fi încercat să nu admită realegerea în Adunarea Populară a actualului ei președinte, Dmitri Constantinov, menționează Gagauzinfo.MD

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău