Irina Vlah anunță că nu susține inițiativa privind rechemarea din funcție a ambasadorului R.Moldova în Rusia

  • 14 Februarie 2019 10:17
Irina Vlah anunță că nu susține inițiativa privind rechemarea din funcție a ambasadorului R.Moldova în Rusia

Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, a declarat că refuză să participe le ședința Guvernului în care va fi examinată propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene privind rechemarea din funcție a ambasadorului R.Moldova în Rusia, Andrei Neguță.

Irina Vlah s-a declarat împotriva acestei inițiative și consideră că scopul acesteia este de a prezenta Rusia drept o amenințare externă, potrivit unui mesaj postat pe Facebook.

Menționăm că președintele Igor Dodon a declarat că nu va semna decretul prividn rechemarea ambsadorului R. Moldova în Rusia, Andrei Neguță dacă Guvernul va aproba o astfel de decizie și consideră că Executivul nu va avea susținerea necesară pentru a aproba această inițiativă.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a înaintat Guvernului un demers prin care solicită rechemarea ambasadorului R. Moldova la Moscova, Andrei Neguță.

Presa de la Chișinău scrie că motivul rechemării diplomatului nu ar fi legat de cazul celor doi piloți moldoveni, ci de felul cum acesta a cum a reacționat la deschiderea reprezentanței Transnistriei la Moscova, prezentată drept fundație de către autoritățile ruse.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău