Iranul renunță la planul de a aduce 300 de milioane de euro cash din Germania

  • 05 Septembrie 2018 08:04
Iranul renunță la planul de a aduce 300 de milioane de euro cash din Germania

Iranul a renunțat la intenția de a aduce 300 de milioane de euro în numerar din Germania, au afirmat marți surse ale agenției DPA. Ziarul Sueddeutsche Zeitung și televiziunile NDR și WDR au fost primele care au relatat despre această evoluție, menționează agenția.

Guvernul de la Teheran spera să evite prin transferul de valută eventuala blocare a conturilor ca urmare a sancțiunilor impuse de Statele Unite; Washingtonul a acuzat Iranul că intenționează să folosească banii pentru finanțarea terorismului în Orientul Mijlociu.

Banca comercială eihbank (Europaeisch-Iranische Handelsbank), deținută de Iran, este înregistrată în Germania și supusă reglementărilor băncii centrale a Germaniei, Bundesbank. Potrivit surselor DPA, eihbank a notitficat autoritatea de supraveghere financiară de la Bonn (BaFin) că nu mai dorește să retragă sub formă de cash suma de care dispune.

Demersul Iranului ar fi fost mai dificil în contextul noilor reglementări financiare introduse de Germania luna trecută, arată DPA.

DPA nu a obținut niciun răspuns la solicitarea de comentarii din partea ministerelor de finanțe și de externe de la Bonn. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău