Iranul neagă înțelegeri cu Rusia privind răsturnarea de la putere a președintelui sirian (Xinhua)

  • 17 Mai 2020 16:24
Iranul neagă înțelegeri cu Rusia privind răsturnarea de la putere a președintelui sirian (Xinhua)

Consilierul pentru afaceri internaționale al președintelui parlamentului iranian a dezmințit duminică informațiile despre așa-zisa existență a unui acord între Iran și Rusia privind înlăturarea de la putere a președintelui sirian Bashar al-Assad, informează Xinhua, preluat de Agerpres.

"Președintele Bashar al-Assad este președintele legitim al Siriei și marele conducător al luptei împotriva terorismului Takfiri (musulmani impuri) în lumea arabă", menționează Hossein Amir-Abdollahian într-o postare pe Twitter.

"Zvonul despre un consens Iran-Rusia cu privire la destituirea lui Al-Assad este o mare minciună", adăugând că această știre este o dezinformare răspândită de presa din SUA și Israel.

"Iranul susține ferm suveranitatea, unitatea națională și integritatea teritorială a Siriei", subliniază Amir-Abdollahian, fost viceministru de externe pe probleme arabe și africane.

Comentariile responsabilului iranian intervin în contextul în care unele media occidentale au relatat că Iranul și Rusia ar fi convenit asupra retragerii de la putere a lui Bashar al-Assad și a formării ulterioare a unui guvern de tranziție la Damasc.

Iranul și Rusia sunt aliații principali ai guvernului sirian în lupta împotriva rebelilor înarmați din 2011. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău