Iranul descoperă un zăcământ cu rezerve de 53 de miliarde de barili de țiței

  • 10 Noiembrie 2019 14:25
Iranul descoperă un zăcământ cu rezerve de 53 de miliarde de barili de țiței

Iranul a descoperit un nou zăcământ, cu rezerve de 53 de miliarde de barili de țiței, în sud-vestul țării, a anunțat duminică președintele Hassan Rouhani la postul național de televiziune, transmit Press Association și Reuters, preluat de Agerpres.

"În pofida sancțiunilor americane, angajații companiei naționale iraniene de petrol au găsit un zăcământ cu rezerve de 53 de miliarde de barili de țiței". Zăcământul se întinde pe o suprafață de 2.400 metri pătrați și se află în provincia Khuzestan, bogată în țiței, a declarat șeful statului iranian.

Iranul este pe locul patru în lume în privința rezervelor de țiței, și pe locul doi în privința rezervelor de gaze naturale, conform datelor Administrației pentru Informații Energetice din SUA (EIA).

Descoperirea ar putea majora cu o treime rezervele dovedite ale țării cu o treime, estimate la 157 de miliarde de barili de țiței, și ar putea deveni al doilea mare zăcământ al Iranului după Ahvaz, care conține 65 de miliarde de barili de țiței.

La bursa ICE Futures, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului se tranzacționa vineri la aproximativ 62,51 de dolari, în scădere față de nivelul de vârf din 2019, de 75 de dolari. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău