Iranul cere de urgență 5 miliarde de dolari de la FMI pentru a putea lupta cu coronavirusul

  • 12 Martie 2020 11:56
Iranul cere de urgență 5 miliarde de dolari de la FMI pentru a putea lupta cu coronavirusul

Iranul a cerut finanțare de urgență de la Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru a putea contracara epidemia de coronavirus, a anunțat joi ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, "a declarat că țările afectate de COVID-19 vor fi sprijinite via Instrumentul de finanțare rapidă. Banca noastră Centrală a solicitat acces imediat la această facilitate", a scris Mohammad Javad Zarif pe contul său de Twitter.

La rândul său, guvernatorul Băncii Centrale a Iranului, Abdolnaser Hemmati, a scris pe pagina sa de Instagram că "într-o scrisoare adresată directorului FMI, am solicitat cinci miliarde de dolari de la Instrumentul de finanțare rapidă pentru a ajuta la lupta noastră împotriva coronavirusului".

În Iran s-au înregistrat peste 8.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus și peste 350 de morți. În ultimele zile, autoritățile iraniene și-au multiplicat apelurile către populație, recomandându-le oamenilor să evite călătoriile, în special cu ocazia marcării Anului Nou iranian, pe 20 martie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău