Iranul avertizează: Prețul petrolului va depăși 100 de dolari per baril

  • 09 Iulie 2018 13:04
Iranul avertizează: Prețul petrolului va depăși 100 de dolari per baril

Prețul petrolului va ajunge curând la 100 de dolari per baril din cauza perturbărilor cauzate de președintele Donald Trump, a transmis guvernatorul Iranului la OPEC pentru agenția de presă Reuters.

Potrivit businessmagazin.ro, acesta avertizează că așteptările conform cărora Arabia Saudită și Rusia ar ajuta la scăderea prețului petrolului au fost în van.

Trump a acuzat Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol că au crescut prețul combustibililor miercuri, și a avertizat aliații SUA, precum Arabia Saudită, să pompeze mai mult petrol dacă vor ca Washingtonul să continue să îi protejeze împotriva inamicului de top – Iranul.

Iran, al treilea cel mai mare producător din OPEC, se confruntă cu sancțiunile americanilor pe exporturile lor de petrol  ceea ce îi forțează pe unii cumpărători să reducă importurile.

Guvernatorul Iranului în OPEC, Hossein Kazempour Ardebili, a declarat că Trump „ar fi trebuit să se aștepte” că blocarea accesului Iranului la piețele internaționale înseamnă să rămână „ostatic Arabiei Saudite și Rusiei”, care nu au interese în scăderea prețurilor.

„Responsabilitatea pentru plata unor prețuri nenecesare pentru petrol de către consumatorii din întreaga lume, în special de consumatorii americani, este în întregime pe umerii tăi (n.red: către Trump) iar prețul de peste 100 de dolari per baril va veni curând”, spune Kazempour.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
29,24
Nori împrăștiați
Umiditate:54 %
Vint:3,6 m/s
Sat
25
Sun
27
Mon
27
Tue
27
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău