Iranul amenință că va distruge navele militare ale SUA din Golful Persic

  • 23 Aprilie 2020 15:37
Iranul amenință că va distruge navele militare ale SUA din Golful Persic

Iranul va distruge navele de război americane, dacă acestea amenință securitatea Republicii Islamice în Golful Persic, a declarat comandantul Gardienilor Revoluției, Hossein Salami, la o zi după ce președintele american Donald Trump a avertizat Teheranul în legătură cu „hărțuirea” navelor americane aflate în regiune, informează Agerpres.

„Le-am dat ordin forțelor noastre navale să distrugă orice forță teroristă americană în Golful Persic care amenință securitatea navelor militare sau nemilitare ale Iranului”, a declarat generalul Hossein Salami la televiziunea de stat.

Președintele american Donald Trump a afirmat miercuri, la câteva ore după ce Gardienii Revoluției au anunțat lansarea pe orbită a primului satelit militar al Iranului, că a ordonat forțelor navale ale SUA să distrugă vasele iraniene care hărțuiesc navele americane.

Președintele Trump a precizat ulterior că nu a modificat regulile privind folosirea forței armate.

În urmă cu o săptămână, Pentagonul a acuzat Teheranul de „manevre periculoase” pe mare. Conform Washingtonului, 11 vedete rapide ale Corpului Naval al Gardienilor Revoluției Iraniene au trecut „la o distanță extrem de mică și cu mare viteză” de nave americane ce patrulau în Golf.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău