Rusia și Ucraina anunță că au schimbat 60 de prizonieri de război fiecare

  • 06 Decembrie 2022 19:00
Rusia și Ucraina anunță că au schimbat 60 de prizonieri de război fiecare

Rusia și Ucraina au anunțat marți că au schimbat 60 de prizonieri fiecare, în cel mai recent dintr-o serie de astfel de schimburi, informează Reuters.

Ministerul rus al Apărării a declarat că cei 60 de soldați ruși eliberați vor fi transportați cu avionul la Moscova pentru a primi îngrijiri medicale și suport psihologic.

În înregistrarea video distribuită de minister, bărbați în uniformă militară sunt arătați coborând dintr-un autobuz și efectuând apeluri telefonice. "Totul este bine, sunt în viață și bine. Voi fi acasă în curând", a spus un bărbat.

Andri Ermak, șeful de cabinet al președintelui Ucrainei, i-a salutat ca pe niște eroi pe ucrainenii care s-au întors și a spus că printre aceștia sunt zeci care au rezistat în orașul Mariupol - inclusiv la oțelăria Azovstal - până când Rusia i-a forțat să se predea în luna mai.

"Continuăm să aducem înapoi apărătorii Mariupolului - în +lista celor 60+ de astăzi sunt 34 dintre ei, inclusiv 14 din Azovstal. Unii sunt răniți și vor primi tot ajutorul necesar în Ucraina", a declarat Ermak.

Unii dintre cei eliberați au fost deținuți pe teritoriul Rusiei și alții la Olenivka, o tabără de prizonieri de război din regiunea Donețk din Ucraina ocupată de ruși, a spus el.

Ucraina a acuzat Rusia în iulie că a comis o crimă de război cu o lovitură asupra Olenivka care a ucis zeci de prizonieri. Rusia a declarat că Ucraina a tras în tabără.

Cele două părți au schimbat sute de prizonieri într-o serie de schimburi în ultimele luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău