Irak: Trei rachete au căzut în cartierul în care își are sediul ambasada SUA la Bagdad

  • 31 Octombrie 2021 13:12
Irak: Trei rachete au căzut în cartierul în care își are sediul ambasada SUA la Bagdad

Trei rachete au căzut duminică dimineață asupra unui cartier din Bagdad apropiat de Zona Verde ultrasecurizată, unde se află în special ambasada americană, fără să facă victime, a anunțat o sursă de securitate. "Trei rachete Katiușa au căzut în cartierul Mansur din Bagdad", a declarat sursa pentru AFP, sub acoperirea anonimatului.

Zona Verde, care găzduiește clădirile guvernamentale irakiene și Ambasada SUA, este adiacentă cartierului Mansur. Acest atac, primul la Bagdad după luna iulie, nu a fost revendicat imediat. El intervine în plin proces de renumărare a voturilor alegerilor parlamentare anticipate din 10 octombrie.

Potrivit rezultatelor preliminare, Alianța Cuceririi, vitrina politică a lui Hashd al-Shaabi, o coaliție influentă de foști paramilitari pro-Iran, a pierdut locuri. Liderii Hashd al-Shaabi contestă vehement aceste rezultate și câteva sute dintre susținătorii lor au început în urmă cu douăsprezece zile un sit-in pe un bulevard ce duce la Zona Verde în semn de protest. Hashd al-Shaabi se opune cu înverșunare prezenței americane în Irak.

Liderii săi au salutat de mai multe ori atacurile cu rachete și drone care au vizat în ultimele luni baze militare irakiene ce găzduiesc americani, fără a le revendica oficial. Aproximativ 2.500 de militari americani sunt încă desfășurați în Irak. Ei se vor limita oficial la rolul de "consilieri" ai forțelor de securitate irakiene începând cu 2022. (Sursa: Agerpres)
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău