Irak: Un grup armat revendică răpirea a 18 turci la Bagdad

  • 11 Septembrie 2015 17:46
Irak: Un grup armat revendică răpirea a 18 turci la Bagdad

Un grup armat puțin cunoscut a revendicat răpirea, săptămâna trecută, a 18 angajați turci ai unei companii de lucrări publice din Bagdad

Acesta a prezentat o listă de cereri Turciei în schimbul eliberării lor, potrivit unei înregistrări video postate pe internet, relatează vineri AFP.

În această înregistrare au apărut cinci bărbați înarmați și care purtau cagule, îmbrăcați în uniforme negre, în spatele unui grup de 18 bărbați prezentați ca fiind cetățeni turci răpiți la 2 septembrie pe șantierul unui stadion de fotbal în cartierul șiit Sadr City, în nordul capitalei irakiene.

Grupul de răpitori care s-ar numi 'Furaq al-Mot' (escadroanele morții) cere Turciei 'să oprească valul de combatanți care trec din Turcia în Irak' și să 'intervină pe lângă rebelii sirieni pentru a ridica asediul asupra a patru sate șiite în nordul Siriei, țară vecină Irakului.

Răpirea celor 18 turci a survenit într-un fief al grupărilor paramilitare șiite care susțin forțele guvernamentale în lupta lor împotriva jihadiștilor sunniți ai SI. Aceștia au cucerit zone vaste din teritorii în Irak și Siria. Turcia a fost mult timp acuzată de lipsă de reacție față de SI, dar a lovit lovit pentru prima dată la sfârșitul lunii iulie ținte ale grupării jihadiste în Siria și face parte din coaliția internațională antijihadistă condusă de SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău