Ion Țiriac consideră că Simona Halep nu e pregătită și nu crede că e atât de important să joace la Moscova

  • 14 Octombrie 2018 12:31
Ion Țiriac consideră că Simona Halep nu e pregătită și nu crede că e atât de important să joace la Moscova

Fostul tenisman Ion Țiriac a declară că, din punctul său de vedere, Simona Halep, diagnosticată cu hernie de disc, nu are cum să fie pregătită să joace în acest moment, în special după ce a abandonat la ultimele două turnee, precizând că nu știe dacă e atât de important ca ea să participe la Kremlin Cup, competiție care se va desfășura în perioada 15-20 octombrie la Moscova.

"Pregătită nu este, în special după ce vine după 2 turnee în care a abandonat aproape de fiecare dată. Plus că de la US Open nu a mai avut un antrenament ca lumea absolut deloc. Ea are totuși o echipă, niște oameni, sper eu cu mintea la ei, ca să vadă despre ce este vorba pentru că, într-adevăr, ea pregătită nu e. Nu are cum să fie, chiar dacă vrea ea să spună, așa gândesc eu. Că încearcă, e meritoriu. Are garanții că nu i se agravează (n.r. - hernia de disc)? Nu știu, eu nu am vorbit cu Sf. Petru să îmi garanteze ceva, dar așa să fie. Însă nu știu dacă într-adevăr este atât de important ca să mai joci un turneu ca Moscova și de acolo să sari direct la Singapore (n.r. - Turneul Campioanelor)", a spus Țiriac.

"Că la Singapore trebuie să se ducă, să dea bună ziua, să își ia premiile, meritul, să își ia mașina, sper că și Mercedes îi mai dă încă una și cu asta face parc de mașini până la urmă. Să sperăm că are mintea la ea și în momentul în care e numai 99% nu intră pe teren. Sau cel puțin așa gândesc eu. Întotdeauna își asumă și beneficiile, și pierderile, și riscurile care există. Există un risc, și-l asumă. Dacă Kerber juca în acest turneu, trebuia atunci să se ducă și să spună bună ziua la Singapore, să intre pe teren de 3 ori ca să ia 360 de puncte. Însă probabil că și Kerber și-a dat seama și după câte știu eu wild card-urile s-au terminat acolo", a adăugat omul de afaceri.

Ion Țiriac consideră că Simona Halep nu e pregătită și nu crede că e atât de important să joace la Moscova

Țiriac susține că jucătoarea română nu mai are cum să piardă locul I în clasamentul WTA până la sfârșitul anului. "Simona, care e la Moscova astăzi, este nr. 1 în lume până la sfârșitul anului sau până la Australian Open. Indiferent ce se întâmplă. Nu poate să o depășească nici Kerber, nimeni. Ea este numărul 1 și toată lumea trebuie să se mândrească. Nu am mai avut un număr 1 mondial la un sport major de pe timpul gimnastelor", a explicat el.

Din punctul său de vedere, Federația Română de Tenis sau Guvernul ar trebui să o premieze pe Halep pentru locul 1 mondial. "Bănuiesc că Federația Română de Tenis i-o da câteva sute de milioane la treaba asta, dacă nu Guvernul ți dă, pentru că este de departe cel mai mare simbol al României. Dacă ar mai sta încă vreo 5 ani numărul 1, atunci ar fi un sportiv împlinit", a mai afirmat Țiriac.

Acesta a criticat noul format al Cupei Davis, inițiat de grupul de investiții Kosmos, condus de fotbalistul spaniol Gerard Pique, competiție care în 2019 se va desfășura la Madrid. "I-am spus lui Piquet, l-am întâlnit la Londra și i-am spus: "Extraordinar ce faci la tenis, te felicit, știi mult tenis, și eu acum știu mult fotbal. Am vorbit cu FIFA, vreau penalty-ul să se bată cu capul". Și nu a înțeles cum cu capul. Nici eu nu înțeleg cum face el tenisul. 18 echipe într-o săptămâna cum să faci treaba asta? Federația internațională vrea 18 vestiare. Când ai un turneu de tenis și eu am 4 vestiare, unde să faci 18?", a precizat Țiriac.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, diagnosticată cu hernie de disc la începutul lunii octombrie, a plecat, vineri, la Moscova unde va participa la Kremin Cup (15-20 octombrie).

Simona Halep, numărul unu mondial, a abandonat, după un set în meciul cu Ons Jabeur (Tunisia) din prima rundă a turneului WTA de la Beijing, acuzând dureri la spate. La întoarcerea în țară, ea a efectuat un control medical amănunțit, iar la 2 octombrie a fost diagnosticată de medici cu hernie de disc.

În vârstă de 27 de ani, Halep a anunțat ulterior că nu va fi nevoie de operație, ci doar de tratament, fizioterapie și exerciții specifice. La momentul respectiv, liderul mondial afirma că participarea la Kremlin Cup și Turneul Campioanelor este sub semnul întrebării.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău