Ion Terguță | Riscul să nu fie înregistrată candidatura mea la Nisporeni este suficient de mare

  • 16 Ianuarie 2019 08:16
Ion Terguță | Riscul să nu fie înregistrată candidatura mea la Nisporeni este suficient de mare

Potențialul candidat al blocului ACUM DA PAS pe circumscripția Nisporeni, Ion Terguță, susține că riscul ca să nu fie înregistrat în cursa electorală este „suficient de mare” având în vedere că din numărul total de peste 900 de semnături prezentate la Consiliul electoral de circumscripție, la o examinare vizuală, i-ar fi fost declarate nevalabile aproximativ 400 de semnături.

„Acum ne-au rămas valide 583 de semnături și probabilitatea și riscul ca să nu fie înregistrată candidatura mea este suficient de mare”, a declarat Ion Terguță la emisiunea „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Vicepreședintele PLDM spune că i s-a reproșat faptul că nu a fost indicată fiecare localitate din cadrul Primăriei unde au fost acumulate semnăturile. Un alt motiv invocat, spune potențialul candidat, a fost faptul că unele persoane au scris în liste în limba română, dar cu grafie chirilică.

Politicianul spune că a înaintat o sesizare la Comisia Electorală Centrală în care a cerut demisia șefei Consiliului electoral de circumscripție pentru că, după ce a depus listele cu semnături, în spațiul public a apărut o fotografie a unei liste, care a fost transmisă și unor primari din raionul Nisporeni. Ion Terguță spune că astăzi va depune o plângere la Procuratura Generală și una la Agenția pentru protecția datelor cu caracter personal în legătură cu acest fapt.

Contactată în cadrul emisiunii, Ana Buhnea, președinta Consiliului electoral de circumscripție Nisporeni, spune că listele prezentate de Ion Terguță se află în siguranță și că fotografia nu a fost lansată în spațiul public din Consiliul electoral pe care îl reprezintă. De asemenea, Ana Buhnea spune că i-a fost solicitată o explicație prin telefon de la Comisia Electorală Centrală pe acest fapt.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău