Ion Tăbârță | Cred că ne așteaptă încă o săptămână fierbinte. Vom avea multe dezvăluiri, provocări.

  • 05 Iulie 2021 17:22
0%
00:00:00
00:00:00

Ultima săptămână de campanie va fi una fierbinte, marcată de dezvăluiri, provocări și dezinformări, comentează politologul Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău. Totodată, expertul observă că din această campanie au lipsit dezbaterile reale, chiar dacă partidele au prezentat programe consistente, deoarece agenda electorală a fost umbrită de ”fakenews”-uri și dezinformări.

„Fiecare dintre partide vine să dea lovitura de grație, fie că se încearcă mobilizarea propriului electorat sau să aplice anumite lovituri politice și electorale principalilor concurenți. Chiar astăzi dimineață am văzut unele știri care se încadrează deja în această logică a provocărilor și dezinformărilor. O publicație într-o sursă de știri internațională spune că Partidul Acțiune și Solidaritate a fost finanțat din exterior cu o sumă de 56 milioane de euro. Evident acesta este un material de răspuns. Acele informații care apăruseră în cotidianul german „Bild”, în  care se arată că în campania prezidențială, Igor Dodon a fost sponsorizat cu vreo 11 milioane de dolari. PAS-ul imediat a reacționat la această știre și spune că în general nu este veridică, este o făcătură a socialiștilor. Probabil vom avea și alte știri de așa gen, probabil vom avea provocări. Vizitele domnului Cavcaliuc, liderul PACE la Moscova. Ce este cu această făcătură? S-a dorit pretext de a protesta la sediul Partidului Socialiștilor, la Ambasada Rusiei, de a se poziționa ca un partid drept pro-european și de a rupe mai multe voturi de pe dreapta politică. Cred că ne așteaptă încă o săptămână fierbinte. Vom avea multe dezvăluiri, provocări. Din păcate, avem mai puține dezbateri reale. Ce am reținut noi din aceste dezbateri electorale? Un comportament agresiv, aruncare de pahare prin studiouri, dezbateri pe subiecte actuale din Republica Moldova, din păcate, nu am avut.”

Comentând ultimele sondaje apărute astăzi, Ion Tăbârță susține că prin acestea se face o tentativă de a influența un anumit tip de electorat. Expertul observă că sondajul Asociației Demografilor și Sociologilor și Barometrul Opiniei Publice arată culoarea politică a viitoarei guvernări, după alegerile parlamentare. Primul inducă o guvernare de stânga, iar BOP arată cu guvernarea va fi mai degrabă reprezentată de PAS.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău