Ion Tăbârță: „Arina Corșicova este o invenție poli-tehnologică a celor care consultă politic, fac scenarii politice, la grupul Șor”

  • 08 Noiembrie 2023 15:27
Ion Tăbârță: „Arina Corșicova este o invenție poli-tehnologică a celor care consultă politic, fac scenarii politice, la grupul Șor”

Candidata la alegerile pentru funcția de primar al orașului Bălți, Arina Corșicova, a fost scoasă aseară din cursa electorală, printr-o decizie a Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale municipale Bălți, care a constat mai multe încălcări admise de aceasta. Arina Corșicova este considerată candidata de fugarul Ilan Șor, după ce tot. Deputata Marina Tauber a anunțat că va contesta în judecată decizia de excludere a acesteia din cursa electorală, transmite Radio Chișinău.

Membrii Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți au examinat nouă sesizări parvenite de la Inspectoratul de Poliție Bălți privind semnături false în listele de subscripție, dar și sesizările depuse de președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, și candidatul formațiunii, ex-primarul de Bălți, Nicolae Grigorișin, ce vizează încălcările admise în cadrul alegerilor de către candidata Arina Corșicova.

În baza acestora, a fost luată decizia de excludere a Arinei Corșicova din al doilea tur de scrutin. Președinta Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale municipale Bălți, Svetlana Colesnic.

„Contestatarul declară că, a observat pliante și materiale publicitare în numele candidatei  care încalcă legislația electorală folosind fonduri”, a declarat Svetlana Colesnic.

 Decizia de a o exclude pe candidata Arina Corșicova este una complicată, care va provoca controverse, totuși este una corectă, consideră analistul politic Ion Tăbârță.   

„Mulți vor învinui actuala guvernare, actualele instituții ale statului de faptul că introduce autocrația, că ar prigoni opoziția. De fapt, înțelegem că în spatele doamnei Arina Corșicova, stă Ilan Șor, ea fiind o invenție poli-tehnologică a celor care consultă politic, fac scenarii politice de la grupul Șor”, a spus Ion Tăbârță.

Astfel, pentru funcția de primar de Bălți în turul II se vor găsi în buletinele de vot Alexandr Petkov de la „Partidul Nostru”, care a obținut în primul tur 22,69% din voturi, urmat de socialistul Maxim Moroșan care a acumulat 19,73% din sufragii.

Deputata Marina Tauber a anunțat că va contesta în judecată decizia de excludere a Arinei Corșicova din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți.

Arina Corșicova a fost inclusă de Canada în lista de sancțiuni internaționale, alături de sora oligarhului Vladimir Plahotniuc, câțiva consilieri municipali și foști deputați din partea Partidului Șor.

Ea este administratoarea companiei Telesistem TV care dețin televiziunile Primul în Moldova și Accent TV, afiliate lui Ilan Șor, și Media Contact, care deține ziarul „Komsomolskaia Pravda în Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău