Ion Sturza: Președintele nu este singur în opera de rezistență împotriva lui Plahotniuc

  • 14 Ianuarie 2016 08:22
Ion Sturza: Președintele nu este singur în opera de rezistență împotriva lui Plahotniuc

Președintele Nicolae Timofti va rămâne pe poziții și va respinge și pentru a doua oară candidatura lui Vlad Plahotniuc pentru funcția de premier.

Declarația a fost făcută de către Ion Sturza, fost candidat la funcția de prim-ministru, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune  „TV 7”, transmite IPN.

Potrivit lui Sturza, cel mai probabil, Parlamentul va recurge joi la un proces dur de impeachment. „Am informații că vor veni și alți deputați decât cei care au semnat deja pentru desemnarea lui Plahotniuc. Dar președintele nu va ceda. El nu este singur în opera de rezistență împotriva lui Plahotniuc, există un front mult mai larg”, a precizat fostul candidat.

Ion Sturza consideră că insistența cu care Plahotniuc vrea să ajungă la șefia Guvernului nu este una sănătoasă. „Am fost șocat de această insistență cu care Plahotniuc încearcă să forțeze lucrurile. Chiar și unii din anturajul lui spun că acesta parcă ar trăi într-o lume paralelă, rupt de la realitate. Nu este exclus că există și influență din exterior. Iar vizita inopinată în Dubai, probabil, că n-a fost întâmplătoare. Cred că Plahotniuc are acum ultima posibilitate să urce singur în tren și să plece din Moldova. Pe urmă îl vor urca alții”, a opinat fostul premier.

Ion Sturza consideră că la moment există două scenarii posibile pentru Republica Moldova. „În cel mai bun caz, vom avea alegeri anticipate. Dar nu sunt excluse și altercațiile”.

Ion Sturza a mai comunicat că va accepta să candideze pentru funcția de premier, dacă Nicolae Timofti îi va propune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău