Ion Creangă, omagiat la Chișinău și Iași

  • 27 Februarie 2013 13:53
Ion Creangă, omagiat la Chișinău și Iași

Scriitorul Ion Creangă este sărbătorit, începând de miercuri, 27 februarie, și până pe 2 martie, în cadrul unui duplex de evenimete culturale organizate la Chișinău și la Iași.

Zilele ”Creangă” au început în această dimineață cu un simpozion la Biblioteca Academiei de Științe, la care au particpat scriitori și oameni de cultură de pe ambele maluri ale Prutului.  Evenimentele vor continua pe 1 martie la Iași, la bojdeuca lui Ion Creangă, unde vor fi împărțite tradiționalele mărțișoare. 

Biblioteca pentru copii ”Ion Creangă” din Chișinău a inaugurat o amplă expoziției de carte, în cadrul căreia va prezenta o colecție deosebită, adunată cu mare grijă, a menționat la deschiderea simpozionului directoarea bibliotecii, Claudia Balaban.

Manifestările dedicate lui Ion Creangă, organizate pe ambele maluri ale Prutului, sunt încă o dovadă a existenței unui spațiu cultural românesc unic, a subliniat poetul, Iulian Filip.

Prezent la eveniment, ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă, a menționat că a recitit recent ”Aminitirile din copilărie” ale lui Ion Creangă și s-a convins încă o dată de actualitatea operei acestuia.

Venit de la Iași, poetul Valentin Talpalaru le-a făcut tuturor o invitație pentru 1 martie la bojdeuca lui Ion Creangă, din cartierul Țicău, unde copiii vor împărți mărțișoare.

În acest context, scriitoarea Claudia Partole va primi Premiul „Ion Creangă” acordat  de către Muzeul Literaturii Române din Iași. Un alt premiu va fi înmânat la Iași de către delegația de la Chișinău unui scriitor de literatură pentru copii din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău