Ion Chicu: S-au epuizat cele 72 ore în care deputații au putut depune o moțiune de cenzură, urmează mai departe procedurile

  • 13 Iulie 10:09
Ion Chicu: S-au epuizat cele 72 ore în care deputații au putut depune o moțiune de cenzură, urmează mai departe procedurile

Acțiunea de angajare a răspunderii de către Guvern pentru cele patru proiecte s-a finalizat. Ieri, 12 iulie, s-au epuizat cele 72 ore în deputații au putut depune o moțiune de cenzură, ceea ce nu s-a întâmplat. A anunțat luni, 13 iulie, prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, transmite IPN.

După ședința de lucru cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, premierul a declarat că nu a fost depusă o asemenea moțiune. „Astăzi urmează mai departe procedurile. Proiectele respective, patru, trebuie semnate în Parlament, trimise președintelui spre promulgare. Sper că pe parcursul săptămaânii aceste proiecte vor fi promulgate, astfel încât să putem să începem implementarea lor”, a spus Ion Chicu.

Prim-ministrul a făcut referire și la adresarea vicepreședintui Platformei DA, Igor Munteanu, care a sesizat Curtea Constituțională privind interpretarea articolului ce reglementează angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului. „O să vedem care o să fie mai departe evoluția pe această cale, dar eu sper foarte mult că aceste proiecte atât de necesare cetățenilor și economiei vor intra în vigoare, vor fi implementate, iar interesele politice ale unor cetățeni vor rămâne doar interese și nu vor afecta ceea ce așteaptă cetățenii”, a adăugat Ion Chicu.

Igor Munteanu a solicitat sâmbătă, 11 iulie, Curții Constituționale să explice dacă mai poate fi convocată o ședință a Parlamentului pentru asumarea răspunderii Guvernului în cazul în care prima ședință a eșuat din lipsă de cvorum și dacă absența majorității deputaților la ședința de prezentare a asumării de răspundere poate fi considerată drept un refuz de dezbatere a programului.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
29
Nori împrăștiați
Umiditate:30 %
Vint:5,7 m/s
Mon
23
Tue
24
Wed
23
Thu
20
Fri
19

Curs oficial BNM 10 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6172 -0.0617
USD 16.5952 -0.0205
RON 4.0556 -0.0138
UAH 0.6004 0.0004
RUB 0.2257 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău